woensdag 6 mei 2015

Schelpen schilderen en rijgen

Wij zijn bij het tuincentrum en Dante zit manden vol met schelpen: 'Mam, wij gingen toch nog een schelpenketting maken?'. Oja, dat is waar, dus worden er een aantal mooie zakjes met schelpen uitgezocht. Thuisgekomen worden alle zakjes opengemaakt en zorgvuldig bekeken. Een aantal schelpen hebben een gaatje, die zijn makkelijk aan het touwtje geregen.
Maar dan? Ik probeer met een schaar een gaatje te maken door de punt van de schaar te draaien op een plek. Daarna probeer ik het met een scherp mes. Zonder succes, wat is zo'n schelp hard zeg. Hier is duidelijk grover geschut nodig. Ik pak de Dremel erbij en draai daar het kleinste boortje in. He, dat gaat een stuk makkelijker, achter elkaar overal gaatjes in.
Dante rijgt een aantal kleine schelpen aan een kettingen. De grote schelpen worden eerst mooi beschilderd en daarna per stuk aan een touwtje geregen. Een ketting voor mama, ketting voor de juf, ketting voor zijn vriendjes, iedereen een ketting.
Oma belt. 'Wil je ook een schelp?' Vraagt Dante. 'Welke kleur wil je?'. Dante schildert een schelp paars en eentje roze. Het is bijna Moederdag, dus het cadeau is ook weer geregeld.