woensdag 10 juni 2015

Fossielen maken

Dante is zo gek van dino's, hij heeft het er continu over, hij doet ze na, tekent ze en kijkt filmpjes op YouTube over dino's. Binnenkort wordt hij 5 jaar en natuurlijk moet zijn eerste kinderfeestje een dinofeestje worden. Ik heb al verschillende ideeën over wat we dan allemaal kunnen en een aantal moeten toch eens even uitgeprobeerd worden. Dante en ik vinden dat helemaal niet erg. En we gaan dus vandaag fossielen maken.

Dante gaat al zijn dino's verzamelen. Hij heeft ze in alle soorten en maten. We bekijken de dino's en zoeken degene die goed in de klei te drukken zijn. Een grote bek met tanden of een mooi reliëf in de pootafdruk. Ik neem een stukje klei en maak er een mooi plat rondje van. Dante pakt een dino drukt de kop in de klei. Zo worden er vele dino's in de klei gedrukt. Hele kleintjes kunnen er helemaal in en van de grote drukken we alleen wat tanden of een stuk staart in de klei.

Deze klei droogt aan de lucht en wordt vrij snel hard. Dus kunnen de fossielen ook mooi geschilderd worden. Prachtige eindresultaten.