woensdag 23 september 2015

Schatkist maken

Het is waarschijnlijk door het boek over de piraten dat Dante zegt: 'Ik wil ook een schatkist!' 'Okay,' zeg ik, 'We kunnen wel een schatkist maken. En wat moet er dan in de schatkist?' 'Nou, heel veel goud en muntjes, en mooie stenen en parels' zegt Dante. Dat wordt dus wel een flink project. 
Blanco kistjes gekocht bij de Xenos en een flinke hoeveelheid glimmers en glitters ingeslagen, dit moet goed komen. Op woensdagmiddag beginnen we met de inhoud van de schatkist.



Van klei maken we parels, diamanten, ringen goudstaven en stenen. Ook drukken we munten in de klei en snijden we ze rondom uit. Behoorlijke vals munterij dus. De munten van de Efteling en de piratenmunten gaan het beste omdat deze het meeste reliƫf hebben. En nu maar laten drogen, deel 1 is klaar.



Deel 2 begint de volgende woensdag met veel verfwerk. De kistjes moeten geschilderd worden en ook moeten alle gekleide dingen een likje verf krijgen. En die krijgen ook nog een laagjes glitters. 




Terwijl de verf ligt te drogen rijgen we alvast wat armbandjes en ringen, ook leuke inhoud voor de schatkist.




En nog een woensdagmiddag was er nodig om de kistjes te versieren met allerlei glimspul. Plakken maar en klaar is het kunstwerk!


zaterdag 5 september 2015

Freek Vonk Dierenplaatjes

Wat doe je met al die Albert Heijn Freek Vonk Dierenplaatjes?
Wekenlang sparen, ruilen en veel boodschappen doen resulteert dan eindelijk in twee compleet volle dierenplaatjesboeken voor de jongens. Tja, en wat hou je dan over? Zo'n enorme stapel dubbele dierenplaatjes! Weggooien? Daar ben ik sowieso niet zo van. Dus een knutselprojectje.
Het is regenachtig en we moeten ons binnen vermaken. Ik pak scharen, gekleurd papier en de enorme stapel plaatjes. De schaar wordt door beide jongens in de eerste plaatjes gezet en ijverig worden de dieren eruit geknipt. De tekst eraf, witte stukken eraf en Freek Vonk eraf, sorry Freek.
Er zijn zoveel dubbele plaatje dat er ook geen ruzie om de plaatjes komt. Dante helpt Vince zelfs met knippen en ook ik draag mijn knipje bij. Een aardige hoeveelheid is uitgeknipt en het plakken van de stickers kan beginnen. Op de gekleurde vellen papier geeft dit een leuk effect en blije jongens.
Met dit knutselprojectje zijn ze toch een hele middag heel zoet mee geweest. En sterker nog, de volgende ochtend, nog voor het ontbijt moest er al weer geknipt worden. Lekker bezig, jongens!