woensdag 23 september 2015

Schatkist maken

Het is waarschijnlijk door het boek over de piraten dat Dante zegt: 'Ik wil ook een schatkist!' 'Okay,' zeg ik, 'We kunnen wel een schatkist maken. En wat moet er dan in de schatkist?' 'Nou, heel veel goud en muntjes, en mooie stenen en parels' zegt Dante. Dat wordt dus wel een flink project. 
Blanco kistjes gekocht bij de Xenos en een flinke hoeveelheid glimmers en glitters ingeslagen, dit moet goed komen. Op woensdagmiddag beginnen we met de inhoud van de schatkist.



Van klei maken we parels, diamanten, ringen goudstaven en stenen. Ook drukken we munten in de klei en snijden we ze rondom uit. Behoorlijke vals munterij dus. De munten van de Efteling en de piratenmunten gaan het beste omdat deze het meeste reliƫf hebben. En nu maar laten drogen, deel 1 is klaar.



Deel 2 begint de volgende woensdag met veel verfwerk. De kistjes moeten geschilderd worden en ook moeten alle gekleide dingen een likje verf krijgen. En die krijgen ook nog een laagjes glitters. 




Terwijl de verf ligt te drogen rijgen we alvast wat armbandjes en ringen, ook leuke inhoud voor de schatkist.




En nog een woensdagmiddag was er nodig om de kistjes te versieren met allerlei glimspul. Plakken maar en klaar is het kunstwerk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten